Deltagere: Vagn Jensen, Mette Presser, Kirstine Frøsig Pedersen, Rikke Nygaard, Jeanette Bachmann, Niels-Søren Bøgh, Connie Goosmann, Christina Hald Bramsen, Bjørn de Place, Pernille Rømer Møller.
Fraværende: Nanna Holt Jessen, Heidi Olsen.
D: Drøftelse
B: Beslutning
O: Orientering
Punkt 1 - O - Nyt fra elever
Ingen elevrådsmøde afholdt siden sidste skolebestyrelsesmøde.
Punkt 2 - O - Nyt fra skole og forældre
Skole:
- H/D lokale er snart klar til brug.
- Indvielse af udendørs overdækket område.
- Lovforslag om meddelelsesbog udarbejdet af UVM som erstatning for bl.a. elevplan.
- Vedr. Magasinet “Skolebørn”: Får alle magasinet online eller fysisk? Bjørn tjekker Vagn og Rikkes mailadresser.
Forældre:
- Bjørn tager en dialog med HSK vedrørende området ml. fodboldbaner og skolen og vedrørende deling af lokaler og omklædningsrum.
- Udeonsdag: Format og indhold samt informationer i ugeplan – følges op på næste møde, hvor Heidi kan svare på det.
- Forespørgsel: Når man vælger ”Skolebestyrelse” i Aula, tilgår en besked os alle sammen? Mette sender en mail til Heidi.
Punkt 3 - O/D/B - Budget 2023-26. SB´s input
Der er fra kommunens side lagt op til, at det udelukkende er reduceringer (besparelser) vi skal skrive forslag til.
- Bjørn orienterede om budgettet. Vi havde en fælles drøftelse derom. Bjørn skriver et forslag og sender rundt. Eventuelle ideer sendes til Bjørn. Et forslag fra en forælder kunne være et forslag om at omfordele nogle af midlerne i forhold til ekskluderede elever.
Punkt 4 - O/D/B - Dispensation for klassestørrelse på kommende 4. årgang
Herunder drøftelse af hvordan de mange timer med to voksne i klasser med dispensation anvendes.
Fordele og udfordringer i forhold til en stor klasse. (trivsel, faglighed, forældresamarbejde mv.)
I samme ombæring er der kommet en henvendelse fra forældrepar i en af de store klasser.
- Ansøgningen til dispensation vil blive sendt til skolechef Morten Lyhne.
- Grundlæggende er der en opbakning til at vi skal søge dispensation for kommende skoleår for kommende 4. årgang.
- Bjørn orienterer Morten Lyhne om vores drøftelse og de forskellige perspektiver, der kom frem.
- Skolebestyrelsen bakker op om, at det er skolen, der vurderer og beslutter, hvor to-lærer timer bedst placeres. Det drøftes om 2-lærer timerne er givet bedst ud i fagene dansk og matematik eller ved de praktisk-musiske fag. Skolen vil dog altid bestræbe sig på at fordele 2-lærer timerne, som de vurderer, at det er bedst for den aktuelle klasse på det aktuelle tidspunkt.
Punkt 5 - O/D - Tilsyn af lokaler
Præsentation af frikvartersklub
- Lene P fra AKT kom og orienterede om frikvartersklubben. Det er et sted, man kan komme og holde sin pause to dage om ugen i 12-pausen. Målet er at der kan holdes pause i rolige omgivelser og strukturerede rammer. Pt. bruges frikvartersklubben af børn fra 3.-5. klasse. Vores ønske er at udvide til alle ugens fem dage i 12-pausen. Der er altid plads i frikvartersklubben. Forældrerepræsentanterne var meget imponeret over frikvartersklubben, og den mulighed den giver for ro til de børn, der har behov herfor.
Punkt 6 - O/D - Skolens værdiregelsæt
Trivsel (herunder gårdvagter) og antimobbestrategi. Herunder hvad gør skolen for at leve op til det skrevne?
- Vi har forskellige indsatser i gang målrettet sprog, bla. ”Ord sætter spor”. Vi havde en længere drøftelse om, hvad sproget betyder og gør ved os. Der kom opfordringer til skolen om at være mere konsekvente i forhold til at orientere både konkret og generelt, når vi hører dårligt sprog.
- AKT
- Specialpædagogisk team
- Frikvartersklub
- Ekstraordinær forældrekontakt
- Ekstraordinære forældremøder
- Hjemsendelse af elever i sjældne tilfælde
Antimobbestrategien skal have mere opmærksomhed i skolebestyrelsen. Der er flere forskellige perspektiver i disse drøftelser. Vi skal have gjort antimobbestrategien mere synlig for alle forældre. En forælder kom med forslag om at målrette en ugentlig lektion på trivsel/antimobning eller som en del af et årshjul. Og forespørgsel om mulighed for flere gårdvagter.
Er der nogen, der har interesse i at være med i en arbejdsgruppe vedr. antimobbestrategien, rettes henvendelse til Bjørn. Foreløbige medlemmer: Mette P, Vagn, Pernille, Bjørn, Rikke og Vagn. Det blev besluttet, at arbejdsgruppen skal revidere skolens antimobbestrategi til næste skolebestyrelsesmøde, så den reviderede version kan drøftes der. Bjørn indkalder arbejdsgruppen til møde.
Punkt 7 - O/D/B - Valg til skolebestyrelsen og planlægning af årsmøde
En forælder har meldt sig som kandidat indtil videre. Hvis der bliver valg, er det tirsdag d. 10. maj. Der er plads og tid til at melde sig.
Årsmøde: Datoen kommer, når det er afklaret, om det er muligt at få en konsulent ud i forbindelse med afholdelse af årsmødet
Bjørn og Mette har lavet opslag på Aula.
Punkt 8 - O/D/B - Revision af forretningsorden i forhold til referat
Vi skal beslutte, hvorvidt vi vil ændre på formulering i forretningsorden omkring referat. Det er foreslået, at formuleringen ændres, så der ikke længere står “beslutningsreferat”, men at referatet også skal indeholde hvilke holdninger medlemmerne har til de forskellige punkter.
- Vi ændrer referatformen fra beslutningsreferat til forhandlingsreferat, så det i højere grad afspejler forskellige holdninger.
Punkt 9 - Eventuel
Nåede vi ikke.
Input til næste møde:
- Lektier på Bavnehøjskolen - lang skoledag – forventningsafstemning.
- Bevægelse i uv.
- Gadens Gourmet
- Antimobbestrategi