Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 30.11.2022

Deltagere: Vagn Jensen, Mette Presser, Rikke Nygaard, Nanna Holt Jessen, Tjalfe Stenild Arnstrup, Jeanette Bachmann, Christina Hald Bramsen, Bjørn de Place, Pernille Rømer Møller, Heidi Olsen.

Fraværende: Kirstine Frøsig Pedersen, Laura Møberg

D: Drøftelse

B: Beslutning

O: Orientering

Punkt 1 - O - Nyt om elevråd.

  • Elevrådet er dannet. Første møde blev udsat pga. sygdom.

Punkt 2 – OD//B - Nyt fra skoleleder/formand, forældre og skole.

Skole:

Opdatering på jule-klippe/klistredag i klasserne – tidligere med mulighed for deltagelse af forældre og bedsteforældre.

  • Juleklippeudvalget besluttede i år, at forældre og bedsteforældre ikke kunne deltage. Det har været sådan nogle år, og i år valgte vi anderledes. Til gengæld var der stort fremmøde i sfo og klub om eftermiddagen. Skolen evaluerer dagen på et senere møde

Kommentarer fra forældre:

  • Kunne det begrænses med et max antal deltagere pr. barn?
  • Kunne vi fremover melde det ud i god tid hvis forældre og bedsteforældre ikke skal deltage.

Vikarsituationen – brug af vikarer (omfang og læreruddannet vs. ikke-læreruddannet) – hvad er muligt?

  • Vi har pt 6 vikarer i vikarkorpset, hvoraf en er uddannet lærer, en er uddannet pædagog og fire unge uden videregående uddannelse.
  • I forhold til en længere sygemelding har vi fået ansat en psykologistuderende, der varetager engelsk i 3. og 4. klasse samt en natur/teknologitime. Vedkommende har boet og læst i England de seneste tre år. Stor ros fra skolebestyrelsen for det.
  • Når vi søger vikarer, er det som oftest via vores interne ledernetværk, på Favrskov kommunes interne portal eller uopfordrede ansøgninger, vi får fra unge, der slutter i gymnasiet.
  • Opfordring til at rette henvendelse til jobcenteret, når vi mangler vikarer.

Ledelsessituationen på Bavnehøjskolen foreløbigt frem til jul

  • Frem til jul er Pernille to dage på Hadsten skole og tre dage på Bavnehøjskolen. Bjørn støtter i denne periode op på mellemtrinnet f.eks. ved forældrehenvendelser.
  • Forespørgsel: Er det det rigtige tidspunkt, at Pernille lånes ud? Vi følger op på kommende møde.

Forældre:

  • Forældrehenvendelse om at morgensang fastholdes selvom musiklærer er fraværende. Ledelsen vil drøfte det med personalet.
  • Forældrehenvendelse ang. alkohol til skolefester, hvor både børn og voksne deltager. Der var enighed i bestyrelsen om at skolen ikke fremover skal sælge øl eller andet alkohol til sommerfesten. Og samtidig var der enighed om at man vil opfordre til at der ikke medbringes alkohol til sommerfesten.

Formand/skoleleder:

  • Foranlediget af formandens ønske om at udtræde, orienterede skoleleder om den formelle del, der gælder, når en bestyrelsesformand ønsker at udtræde af bestyrelsen. Når formalia er på plads, skriver ledelsen ud vedrørende suppleringsvalg til hele forældregruppen. Indtil suppleringsvalget er afviklet, indtræder næstformand som formand med hjælp fra den øvrige bestyrelse.
  • Fælles snak om hvad skole og bestyrelse kan gøre for at komme hinanden i møde. Vi bliver nødt til at fokusere på tillid til hinanden, og vi bliver nødt til at rumme og respektere hinandens forskellige perspektiver.

Status på arbejdet med antimobbestrategi. Der gives en kort update på mødet.

  • Vi har holdt to møder i udvalget og der har været et personalemøde hvor vi har arbejdet videre med antimobbestrategien.
  • Udvalget har arbejdet sig igennem strategien, og planen er at den justeres færdig af skoleleder, Rikke og Vagn.
  • Herefter gennemlæses strategien af hele skolebestyrelsen med henblik på godkendelse.

​​​​​​​Ifølge årshjul skulle vi have gennemgået forældretilfredsundersøgelse på dette møde. Der har ikke været lavet en ny undersøgelse i kommunen – forklaring følger. Den forrige gennemgik vi på møde i feb. 2022.

Punkt 3 – O/D/B – Forældrebetaling lejrskole.

Skolestyrelsesvedtægt angående forældrebetaling på lejrskoler: Beløb er reguleret fra 70 kr. til 80 kr. Skolen skal orientere bestyrelsen om ændringen - jf. skolestyrelsesvedtægtens § 11.

Fra det nuværende bilag til skolestyrelsesvedtægten:

6.13 Lejrskoler

Skolebestyrelsen beslutter, om der skal/kan kræves betaling af forældrene til dækning af udgifterne til elevernes udgifter til forplejning.

Forplejning under lejrskoler: Der kan opkræves 70 kr. pr. dag. Betalingen er fastsat under hensyn til et anslået normalt sparet hjemmeforbrug (beløbet er fastsat af Forbrugerstyrelsen i 1998 og fremskrevet med udgangspunkt i nettoprisindekset).

Vi skal beslutte, om vi fortsat skal kræve forældrebetaling pr. døgn.

  • Det blev besluttet at opkræve 80 kr. pr døgn.
  • Skolen har mulighed for at hjælpe familier, som er økonomisk trængte. Dette meldes fremover ud til de respektive forældre i forbindelse med orientering om lejrskolen.

Punkt 4 – D/B – Planlægning og revision af principper mv.

Fra sidste møde: Revision af ”Princip for brug af mobiltelefoner”. 

Vi forudsætter, at alle har gennemlæst princippet, og har eventuelle kommentarer klar. Kirstine har ikke mulighed for at deltage i mødet, men har fremsendt sine kommentarer på mail inden mødet.

https://bavnehojskolen.aula.dk/vaerdigrundlag/brug-af-mobiltelefoner

  • Punktet udsættes til kommende møde.

Punkt 5 – O/D – Brug af undervisningsmaterialer.

Brug af undervisningsmaterialer på mellemtrinet (specielt forholdet mellem online materiale vs. bøger vs. kreative, fysiske aktiviteter).

Jf. folkeskolelovens §44, stk. 4: skolebestyrelsen godkender undervisningsmidlerne, og kan via budgettet påvirke satsningen omkring undervisningsmidlerne, herunder indkøb af IT-udstyr.

  • Med udgangspunkt i ovenstående gav ledelsen en kort orientering om hvilke undervisningsmaterialer, der bruges på de forskellige klassetrin.
  • Oversigt over materialeregnskabet i 2021 eftersendes til alle bestyrelsesmedlemmer.
  • I kommunen er der satset på Chromebooks, hvilket betyder, at vi bliver nødt til at prioritere penge til fagportaler.
  • Vi havde en drøftelse af brugen af fysiske materialer, både bøger og kopiark samt digitale materialer. Det er meget forskelligt, hvad der bruges i klasserne.

Punkt 6 – O/D – Tilsyn H/D.

Vi går en tur i håndværk og design lokalet, hvor tankerne omkring rummet – fra ide til virkelighed bliver anskueliggjort.

Hvilke tanker ligger der bag udvidelsen, indretning mv.

Punkt 7 – O/D – Skolebestyrelsens rolle ift. meddelelsesbog og skoleudviklingssamtaler.

Jf. mail fra Skole og Forældre af 28/10-2022.

Meddelelsesbogen: skolebestyrelsen skal formulere principper for arbejdet – jf. link fra mail ”Der er hjælp at hente her”, hvor der bl.a. linkes videre til vejledning.

  • Vi skal beslutte, om vi vil udarbejde et nyt, selvstændigt princip eller om det kan integreres i det bestående om skole-hjem-samarbejdet.
  • Ledelsen kommer med et oplæg til meddelelsesbogen til næste skolebestyrelsesmøde.

Skoleudviklingssamtaler: skolebestyrelsen skal forelægges datagrundlaget, så det kan drøftes i skolebestyrelsen forud for samtalen. Skolebestyrelsen er ikke garanteret deltagelse i samtalerne, men det er en mulighed. Jf. link til vejledning fra Børne- og Undervisningsministeriet i selvsamme mail.

  • Bjørn orienterede om tanken bag skoleudviklingssamtalerne. Her skal der vælges et par indsatsområder og forelægges skolebestyrelsen.

Punkt 8 – O/D – Legegrupper.

  • Fælles drøftelse af legegrupper. Ledelsen og skolebestyrelsen er fortaler for legegrupper i børnenes fritid, da legegrupper kan være med til at fremme fællesskab og inklusion. Kunne det være med særlig fokus, når børnene kommer i 3. klasse? Det kan være et fast punkt fra skolebestyrelsen, når de er med på skoleårets første forældremøde eller/og det kan skrives ind i Nyt fra ledelsen.

Punkt 9 – O/D/B – Evt. og input til næste møde d. 9.jan. (Ingen beslutningspunkter under eventuelt).

  • Orientering om fællespasning i sfo og klub. Er der mindre end 5 tilmeldte og foregår pasningen på en anden matrikel, så kontaktes forældrene altid.
  • Hvordan får vi hvervet medlemmer til skolebestyrelsen? Hvad skal vi highlighte, når vi henvender os til forældregruppen? Indhold, omfang mv. Bjørn udarbejder et udkast, der færdigskrives med Nanna. Brug endelig jeres netværk på skolen.

Ønskeliste til kommende møder:

  • Antimobbestrategi
  • Digital dannelse på sociale medier for børn under 13 år (Kirstine)
  • Opfordring til at børn cykler eller går i skole (Nanna 15 min)