Deltagere: Vagn Jensen, Mette Presser, Kirstine Frøsig Pedersen, Rikke Nygaard, Nanna Holt Jessen, Tjalfe Stenild Arnstrup, Jeanette Bachmann, Laura Møberg, Christina Hald Bramsen, Bjørn de Place, Heidi Olsen.
Fraværende: Pernille Rømer Møller.
D: Drøftelse
B: Beslutning
O: Orientering
Punkt 1 - O - Nyt om elevråd.
Elevråd for indeværende skoleår nedsat?
Møde afholdt siden sidste skolebestyrelsesmøde?
Nyt fra elevråd til skolebestyrelse?
- Der er indkaldt til første møde, det er dog ikke afholdt endnu. Elevrådet har et ønske om at sætte gang i legepatrulje, således at de store hjælper de små i gang med de gode lege. Allerede nu oplever vi lege hvor børn fra mange årgange deltager. Især omkring rundbold og dåseskjul.
Punkt 2 – OD//B - Nyt fra skoleleder/formand, forældre og skole.
Skole:
- Tak for kage til personalets dag den 5. oktober
- Personalesituationen – update
Der er p.t en langtidssygemeldt lærer samt en pædagog på barsel. Derfor er der sket lidt omrokeringer i enkelte skemaer. Peter tager dansk i 3.a, René tager H/D i 3.b, en vikar tager engelsk på 3. og 4. årgang.
Pernille skal i perioden fra nu og indtil jul, dele sin arbejdstid mellem Bavnehøjskolen og Hadsten skole. Bjørn og Heidi vil overtage nogle af hendes opgaver mens hun er væk. Pernille deltager som udgangspunkt ikke på skolebestyrelsesmøderne, medmindre et specifikt punkt kalder på det. Flere forældrevalgte ønsker at Pernille deltager på bestyrelsesmøderne, således at hele ledelsen er tilstede.
- Opfølgning på høringssvar til budget 2023-26
Byrådet har i det endelige budget tilført ekstra midler til at dække underskuddet i forhold til segregerede elever.
- Æstetiske læreprocesser – besøg på skole i Aalborg – update.
Projektet er sat på pause, da den pågældende skole har meldt fra. Vi tager det op igen, hvis/når vi finder en anden egnet skole.
Personalet på mellemtrinnet fortsætter med at søge inspiration omkring æstetiske læreprocesser.
Forældre:
- Mobil og skærm på Vilde Vulkaner og i Klub (Jeanette).
Drøftelse om mobiltelefoner på Vilde Vulkaner. Der er flere holdninger, men generelt virker det ikke til at der er store udfordringer på Vilde Vulkaner. Pædagogerne er opmærksomme på, om mobilerne bliver misbrugt. Bestyrelsen henstiller til, at de enkelte forældre tager ansvar for hvilke app’s deres barn har adgang til på mobilen.
I klubben er der et mobilhotel. Hvis regler med mobilen ikke bliver overholdt, så ender mobilen i hotellet. Enkelte elever er meget afhængige af deres mobiler, og det er vigtigt at klubben/sfo er opmærksomme på mobil-udfordringen. Det efterlyses, at der kommer en generel skrivelse ud til forældrene og at den enkelte forældre bliver kontaktet hvis der gentagne gange opleves for megen mobilbrug.
Christina tager det med til teammøde og vender evt. tilbage med et skriv til forældrene.
- Inddragelse af læsebøger i ferien (Mette)
Der blev fra en enkel forælder problematiseret, at læsebøger bliver inddraget i ferien. Ingen andre havde samme oplevelse, så punktet løses i den pågældende klasse. Heidi sørger for kontakt.
Formand/skoleleder:
- Da vi ofte er presset på tid til vores møder, foreslår Bjørn og Mette, at nedenstående møder forlænges med en halv time således, at de nye tidspunkter vil hedde:
- 25/10: 19.00-21.30
- 30/11: 17.00-20.30 (med spisning)
- 09/01: 18.30-21.00
- 02/03: 19.00-21.00
- 18/04: 19.00-21.00
Bestyrelsen godkender ovenstående ændringer. Efter dette skoleår, vurderer Mette og Bjørn om vi skal have et ekstra møde i kommende skoleår, eller om flere af møderne skal være 2½ time.
- Endelig godkendelse af årshjul og forretningsorden (punkt 2) – jf. bilag rundsendt med agenda. Kan efter endelig godkendelse lægges på skolens hjemmeside.
Årshjulet godkendes. Det rundsendes til bestyrelsen, men gemmes ikke på hjemmesiden.
Forretningsorden godkendes (dog skal der stå august og ikke juni under punkt 2) og gemmes på hjemmesiden.
Punkt 3 – O – Skolens testapparat.
Skolens testapparat fremlægges – læg især mærke til de nye overgangstest.
- Fra nu og til skoleåret 2025/2026 skal vi benytte Folkeskolens Nationale overgangstest. Testene er placeret om efteråret og der skal testes i dansk på 2., 3., 4. og 6. klassetrin samt i matematik på 2., 4. og 6. klassetrin.
- Engelsk er fjernet og DSA Dansk som andetsprog) er frivillig og benyttes efter behov.
- De øvrige test vi tager på Bavnehøjskolen er stort set uændret. Mange af de sproglige test er kommunalt bestemt. Både matematik- , læsevejleder og faglærer er tæt omkring testresultaterne. Forskellen på de nationale tests vs. de nye overgangstests er, at hvor de nationale tests var adaptive, er de nye overgangstests lineære.
Punkt 4 – O – Meddelelsesbog.
Proces og foreløbig beslutning om brug af meddelelsesbog (meddelelsesbog erstatter elevplanen)
BP gennemgår ledelsens formkrav (baseret på såvel nationale krav og ønsker fra skolens side) til meddelelsesbogen (MB), se nedenfor.
- Fagene i MB er dansk og matematik. Testresultater kan indgå.
- MB findes på AULA.
- Elevernes alsidige udvikling skal fremgå af MB.
- MB opdateres mindst 1. gang årligt, dog senest 1. marts.
- Indholdet skal afspejle dialog med både forældre og elever fx i forbindelse med skole-hjemsamtalen.
- Udvidet MB er handleplan som vedhæftes MB.
Ledelse og medarbejdere på Bavnehøjskolen har tre ønsker for det første år med MB:
- Meddelelsesbogen bygger på et ressourcesyn og er som udgangspunkt anerkendende.
- Høj kommunikativ kvalitet.
Erfaringer i arbejdet med at udvikle MB.
Punkt 5 – O/D/B – Bavnehøjskolens budget.
Gennemgang af sidste budgetopfølgning. Følger vi budget lagt forud for kalenderår, hvor afviger vi?
- Det ser stadig ud til, at vi ender med et underskud på ca. 640.000 kr.
- Underskuddet skyldes hovedsageligt skolens høje segregeringsudgift. Dette har bl.a. betydet, at der er skruet ned for vejledningstimer i matematik, læsning og AKT. I denne forbindelse skal der dog også gøres opmærksom på et fald i skolens elevtal.
Punkt 6 – O/D – Bevægelse i undervisningen.
Efter ønske fra forældrerepræsentanter giver ledelsen tilbagemelding baseret på input fra personalegruppen (både indskoling og mellemtrin) – hvor gode er vi (skolen) til at være kontinuerligt opmærksomme på at inkludere bevægelse i undervisningen? Videndeles der på tværs af årgangsteams? Får eleverne gennemsnitligt de 45 minutters bevægelse i undervisningen hver dag? Og har al bevægelse et pædagogisk sigte?
https://www.uvm.dk/folkeskolen/laering-og-laeringsmiljoe/bevaegelse
- Bestyrelsen fik lov til at prøve to forskellige bevægelsesaktiviteter. Den ene en Brain Breaks og den anden en bevægelsesaktivitet med et specifikt fagligt formål.
- Begge typer af aktiviteter benyttes i samtlige af skolens klasser. I ledelsen er vi opmærksomme på vigtigheden af den daglige bevægelse og det opleves at medarbejderne er gode til at videndele, således at de gode bevægelsesaktiviteter kommer flere klasser/elever til gode.
- Flere forældre ytre ønske om, at punktet Bevægelse i undervisningen kommer på de årlige forældremøder, så forældrene orienteres om, hvordan klassen arbejder med bevægelse i undervisningen.
Punkt 7 – O – Kvalitetsrapport for Bavnehøjskolen.
Udskudt punkt.
Vi skal ikke længere lave kvalitetsrapport, men vi vil blive målt på elementer fra rapporten. (Det ser ret godt ud for Bavnehøjskolen)
- Bjørn giver kort resumé af kvalitetsrapport. Trivselsmålingen for 2020/2021 indgår i den sidste kvalitetsrapport, her er tallene for Bavnehøjskolen meget flotte og vi har flere steder den bedste placering i gruppen. Der blev dog fra flere forældre ytret ønske om, at målsætningen ift. trivsel altid skulle være, at ingen børn føler sig ensomme i skolen, og at ingen børn bliver drillet af de andre børn i skolen i et sådant omfang, at de bliver kede af det
- Kvalitetsrapporten afløses af årlige skoleudviklingssamtaler (se evt. sidste skolebestyrelsesreferat).
Punkt 8 – O/D – Trivselsmåling elever.
Gennemgang af måling fra skoleåret 2021/2022.
Ledelsen gennemgår målingerne med klasseteamet, der vælger hvilke indsatsområder der skal arbejdes med.
- Der bliver afholdt klassekonferencer en gang om året på tværs af årgangen, hvor man bl.a. har fokus på trivsel. Der er generelt bedre trivsel i indskoling end på mellemtrin
- Generelt er trivselsmålingen meget positiv.
- Alle har adgang til trivselsmålingen via skolens hjemmeside www.bavnehojskolen.aula.dk. Fakta om skolen – Ministeriets nøgletal for skolen eller via dette LINK.
Punkt 9 – O/D/B – Planlægning og revision af principper mv.
Revision af ”Princip for brug af mobiltelefoner”.
https://bavnehojskolen.aula.dk/vaerdigrundlag/brug-af-mobiltelefoner
Punktet udsættes til næste møde.
Punkt 13 – Evt. (ingen beslutningspunkter under eventuelt).
Ønskeliste til kommende møder:
- Antimobbestrategi – punkt som skal på, når medarbejderne har arbejdet med det, og når udvalget herefter er mødtes
- Tilse det nye H/D lokale?
- Digital dannelse på sociale medier for børn under 13 år (Kirstine – fra mødet i juni)
- Legegrupper (Nanna)