Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 08.15.2022

Deltagere: Vagn Jensen, Mette Presser, Kirstine Frøsig Pedersen, Rikke Nygaard, Nanna Holt Jessen, Jeanette Bachmann, Tjalfe Stenild Arnstrup, Laura Møberg, Christina Hald Bramsen, Bjørn de Place, Heidi Olsen.

Fraværende: Pernille Rømer Møller

D: Drøftelse

B: Beslutning

O: Orientering

Punkt 1 - O - Velkommen til Tjalfe og Laura

Ingen elevrådsmøde afholdt siden sidste skolebestyrelsesmøde.

Punkt 2 - O/B - Opstart i ny bestyrelse

  • Konstituering af bestyrelsen. Vi skal have valgt formand og næstformand. Mette vælges som formand og Nanna vælges som næstformand. Tak til begge.
  • Hvordan fungerer skolebestyrelsen? Hvad arbejder vi med, hvilken funktion har vi i forhold til skolen. Bestyrelsesopgaver: Tilsyn med skolen, vedligeholdelse af skolens principper, repræsentanter i klasserne og deltagelse i forældremøde, ansættelser, deltagelse i dialogmøde på kommuneniveau. Der er en oplevelse af et tæt samarbejde mellem forældrevalgte og skolens ansatte. Skolens forældre er gode til at bruge bestyrelsen. Nye medlemmer anbefales af deltage i bestyrelseskursus med Skole og Forældre.
  • Runden rundt – forventninger og ønsker til arbejdet i skolebestyrelsen 2022-23. Vigtigt at forældrene har en ejerskabsfølelse af skolen og at alle (ansatte, elever, forældre) husker at hilse på hinanden. Bavnehøjskolen skal være et godt sted at være for alle børn, og ansvaret for dette er hos alle voksne. Arbejdet i bestyrelsen skal have en positiv betydning for hverdagen på Bavnehøjskolen. Vigtigt at der er handling på baggrund af det der besluttes/diskuteres. Rart at der bliver lyttet til hinanden i bestyrelsen og at samarbejdet er godt, man kan sige sin mening og det er ok at være uenig.
  • Fastsættelse af mødedatoer for skoleåret. På sidste møde aftalte vi følgende datoer. Desuden årsmøde:
  1. Mandag uge 33 - 15/8.22 – kl. 19 - 21
  2. Torsdag uge 37 - 15/9.22 – kl. 19 - 21
  3. Tirsdag uge 43 - 25/10.22 – kl. 19 - 21
  4. Onsdag uge 48 - 30/11.22 - kl. 17 - 20
  5. Mandag uge 2 - 9/1.23 – kl. 19 - 21
  6. Torsdag uge 9 - 2/3.23 – kl. 19 - 21
  7. Tirsdag uge 16 - 18/4.23 – kl. 19 - 21
  8. Onsdag uge 22 - 31/5.23 – kl. 17 – 21

Datoerne er skrevet i kalenderen.

  • Tilsyn af relevante lokaler, gennemsyn af “nye tiltag” Hvilke lokaler vil vi have fokus på, og er der tiltag, som skal have særlig opmærksomhed. Drøftelse af legepladstilsyn. Det gennemføres af eksternt firma en gang årligt.

​​​​​​​Punkt 3 - B - Kontaktforældre fra skolebestyrelsen

På sidste møde aftalte vi følgende fordeling:

Aske: Mette

Bøge: Nanna

Ege: Tjalfe

Lind: Kirstine

3a: Rikke

3b: Rikke

4a: Nanna

5a: Mette

5.b: Vagn

6a: Jeanette

6b: Vagn

Datoer til forældremøder er koordineret – jf. tidligere mail fra Heidi.

Forældrevalgte takker for, at datoerne for forældremøderne er kommet i god tid.

Indhold – ideer til, hvad bestyrelsesmedlemmer kan komme med i de klasser, hvor de er kontaktforældre.

Mette rundsender dokument med gode ideer.

Punkt 4 - B - Nyt fra elever

Der har endnu ikke været afholdt valg til det nye elevråd for indeværende skoleår, og der har derfor heller ikke været afholdt nogle møder endnu.

Punkt 5 - O - Nyt fra forældre og skole

Skole:

Opstart mandag-fredag uge 31

Lærere og pædagoger har planlagt undervisningen, deltaget i møder og småkurser. Det var en uge med god stemning og arbejdsglæde blandt alle ansatte.

Chromebook. Info om hvor vi står på Bavnehøjskolen og i Favrskov kommune.

Bavnehøjskolen følger udmeldingen fra Favrskov kommune, hvor vi fortsætter med at arbejde med Chromebook. Modtaget fra IT-konsulent fra Favrskov kommune: Favrskov Kommune har indgået en aftale om brug af Google Workspace, hvor den danske leverandør Wizkids står for brugerhåndteringen. Vi har underskrevet databehandleraftale med Google og Wizkids. I vores administrationspanel har vi sat Google Workspace op til at data placeres i Europa. 

Efter situationen fra Helsingør har vi lukket for apps som ikke er en del af Googles kerneapps og dermed ikke indeholdt i databehandleraftalen. Det gælder Google Maps, Photos og Earth m.v. Der er fortsat afgang til YouTube, da vores løsning er lukket for kommentering mv. 

Dialogmøde i Hammel d. 6/9 kl. 19.00 – alle er velkomne. Overskrift er kvalitet i skolen - Fokus bliver på skole-hjemsamarbejde.

Meld tilbage til Bjørn inden 19. august hvis I ønsker at deltage i dialogmødet.

Udskiftning af stole i indskolingen.

Ledelsen har undersøgt, hvor meget det koster at udskifte stolene i indskolingen For 3. årgang vil det koste ca. 40.000 kr., for hele indskolingen vil det koste 180.000 kr. i alt. Det er dyrere at skifte taburetterne ud med stole i Skovhuset, da en udskiftning her også kræver, at der bliver indkøbt nye borde eller stole med fodstøtte.

Ledelsen laver en plan for hvordan og hvornår vi kan udskifte de sidste taburetter. Evt. en årgang ad gangen.

Nyansættelser

Vi har fået 2 opsigelser i løbet af sommeren og har derfor 2 ledige stillinger. Der er lavet stillingsopslag. Vi forventer ansættelserne falder på plads omkring 1. september.

Forældre:

Punkt 6 - O/D/B - Revidering af forretningsorden

Gennemgang og evt. revidering af forretningsorden

Har I ved gennemlæsning fundet anledning til at noget rettes/tilføjes/fjernes?

Vi foretager rettelser direkte i dokumentet. Vi godkender Forretningsorden på kommende møde. Herefter gemmes den nye udgave på hjemmesiden.

Punkt 7 - O/D/B - Årshjul

Årshjul gennemgang og tilføjelser mv

Udsættes til næste møde.

Punkt 8 - O/D - Lektier på Bavnehøjskolen – lang skoledag

Punkt fra sidste møde

Udsættes til næste møde.

Punkt 9 - O/D - Bevægelse i undervisningen

Punkt fra sidste møde

Der er et ønske fra forældrerepræsentanter om en tilbagemelding fra personalegruppen omkring bevægelse i undervisningen. Hvor gode er vi til at være OBS på dette? Videndeler vi på dette punkt?

Udsættes til næste møde.

Punkt 10 - O - Antimoppestrategi – udvalg

Udvalget skulle have mødtes 2. gang i torsdags, men mødet blev udskudt. Ny dato for næste møde skal aftales. Medarbejderne er blevet involveret i arbejdet. Udsættes

Punkt 11 - O - Kvalitetsrapport for Bavnehøjskolen

Punkt fra sidste møde: Vi skal ikke længere lave kvalitetsrapport, men vi vil blive målt på elementer fra rapporten. (Det ser ret godt ud for Bavnehøjskolen)

Udsættes til næste møde.

Punkt 12 - O - Evt.

Klubben ønsker at lave et e-sport lokale og er interesserede i tilskud fra fonde. Har man kendskab til fonde, der kan søges til dette formål, vil Christina meget gerne kontaktes.

Skolens lærere/pædagoger ønsker at tage på en inspirationstur til en anden skole for at blive klogere på Æstetiske læreprocesser. Bestyrelsen bakker op omkring, at vi går videre med ideen om, at få forældre til at være sammen med børnene, så medarbejderne kan komme afsted samlet.

Der er stadig et problem med kage og andre søde sager hos Gadens Gourmet. Ledelsen følger op igen.

Til næste møde:

  • Antimobbestrategi – punkt som skal på, når medarbejderne har arbejdet med det, og når udvalget herefter er mødtes.
  • Digital dannelse på sociale medier for børn under 13 år (Kirstine fra mødet i juni).​​​​​​​
  • Udsatte punkter​​​​​​​