Madkundskab benyttes kun af 3.-6. årgang. Udover at være med til at tilberede mad, er der mulighed for at købe lidt eftermiddagsmad. Der sælges bl.a. boller, frugt, juice og toast. To gange om måneden er der fællesmad, hvor der er en varm ret.
Formål:
- Børnene skal have kendskab til brug af køkken og køkkenredskaber.
- Børnene skal have kendskab til og indblik i madlavning, her i blandt madspild.
- Børnene skal lære om hygiejne, herunder rengøring og oprydning.
- Der er plads til en rolig stund med eftermiddagsmad og småsnak.
Eksempler på aktiviteter:
- Sylte - marmelade, æblegrød, saft og rodfrugter.
- Bagning - brød og kage.
- Forskellige retter.
- Mad lavet fra bunden f.eks. hjemmelavet leverpostej.
- Børnene laver selv dejen til nybagte boller til eftermiddagsmad.
- Brætspil og rolig socialt samvær.
- Mulighed for at få stillet den lille sult.
- Lave bolsjer
Regler i Madkundskab:
- Der må ikke leges gemmeleg og lignende i køkkenet.